Όταν μεγαλώσω, θα γίνω τεχνοκράτης

by cyneng

Αποφάσισα πριν λίγο καιρό να ασχοληθώ με την αναμόρφωση της εικόνας του blog. Με λίγο ψάξιμο, κατέληξα πως πρέπει να μάθω να Javascript. Αργώ ακόμα βέβαια και προς το παρόν κάνω κάποιες μικρο-αλλαγές (header, favicon κτλ.)
Αναρωτιόμουν λοιπόν αν υπάρχει κάποιοι έτοιμο εργαλείο web design που να μη με αναγκάζει να μάθω λεπτομερώς μια γλώσσα. Είδα ότι τη δουλειά μπορεί να μου την κάνει το Photoshop με κάποιο plug-in ή κάποιο άλλο από τη σουίτα της Adobe, αλλά μου πέφτει λίγο ακριβό. (€543.29, τα 29cents μου λείπουν). Χάρηκα λίγο χτες το βράδυ με το wix , αλλά και πάλι δεν με ικανοποιεί.
Αυτά. Πολύ φιλοσοφία έπεσε τον τελευταίο καιρό. Καιρός να γυρίσουμε σπίτι μας.
Το οποίο πρέπει να συμμαζέψω σημειωτέον, είναι και η επερχόμενη τελετή υποδοχής της φίλτατης mindhuntress .
[Δεν ξέρω πως μου 'ρχονται αυτά στα ξαφνικά, μετά από πολύ αιθεροσεργιάνι.]
Το νέο template θέλω είναι ένα 2-column dark & minimal σχέδιο, σαν κι αυτό. Απλά θέλω λίγη περισσότερη ελευθερία από τα κλασικά πρότυπα του Blogger κι όχι απλά τη δυνατότητα της επιλογής.
Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το πρώτο post νομίζω που γράφω στον Chrome . Είναι γρήγορος, αν και θα προτιμούσα να μπορώ να γράφω και κανένα email με Ηotmail. Δοκίμασα και τον Windows Live Writer, αρκετά χρηστικό, αυτό γράφτηκε εκεί. Επίσης, επέλεξα να δοκιμάσω το Blogger Πρόχειρο, που φαίνεται καλύτερο, αν και έχω ένα προβληματάκι με την κατάργηση στοιχείων html (εξ' ου και το flash header κάτω κάτω, σιγά μην το πρόσεξε κανείς βέβαια).
Πολύ tech-post αυτό. Θα με κοροϊδεύει η mindhuntress πως έχω γίνει τεχνοκράτης, ακόμα δεν ξεκίνησα καλά καλά τη σχολή.
(η λιγότερο τεχνοκρατική συνέχεια, στο επόμενο post- μέχρι τότε, γεια)

(update: ο,τι να'ναι εμφάνισε στην ανάρτηση το Blogger Πρόχειρο, back to Billy-boy (το πρόβλημα της κατάργησης του Chrome είναι όμως μάλλον) , έπεται update2 με την φωτογραφία που θα τραβήξω αύριο)

Comments

0 Responses to " Όταν μεγαλώσω, θα γίνω τεχνοκράτης "

Post a Comment

Type your comment

a destriped pinboard

 
May 2011 | some rights reserved