τη μάνα σου τη θέλω*

by cyneng

Είναι χριστούγεννα, έχω χαρεί πολύ με το γλυκούλι jolicloud (θα δημοσιεύσω ειδικό post εντυπώσεων) και πληκτρολογώ ένα κείμενο που φιλοδοξεί να γίνει ανάρτηση, ήδη μαντεύοντας τις ασυναρτησίες που θα πω. Αυτά τα χριστούγεννα λοιπόν, είναι διαφορετικά.
Αφενός, είναι διαφορετικά από τα περσινά. Που είχα ένα απίστευτα κουραστικό ταξίδι στο βορρά, που μόλις έφτασα έμαθα ότι έξω από το σπίτι μου πυροβολήσανε αστυνομικούς (και όταν επέστρεψα κάθε φορά που έβγαινα από τη σχολή με σημαδεύανε αστυνομικοί πίσω από τους θάμνους). Που όλοι νόμιζαν ότι την Αθήνα είχαν καταλάβει το χάος και οι εγκληματίες, που δεν ήθελα να τους πω πόσο συγχυσμένη, θυμωμένη ήμουν. Που ο,τι έγινε ξεχάστηκε σαν να μην έγινε ποτέ. Που είχα δει πολύ αγαπημένο κόσμο, που γνώρισα κόσμο που έγινε πολύ αγαπημένος (πολύ), που ήπια πολύ κρασί και που αγάπησα την παγωμένη κυρία Βιέννη, με τα λουκάνικα και τα μουσεία (αγαπώ το MUMOK).
Ναι, σε σχέση με αυτά, αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά. (Για μένα μιλώντας, δεν το ανέφερα λόγω εγωκεντρισμού). Έχω δει ελάχιστους που περιμένω να δω και, ξαφνικά, δε θέλω να κάνω τίποτα. Η μικρή μας πόλη είναι αλλιώς το χειμώνα και πρώτη φορά αγαπώ τόσο το χειμώνα, μάλλον για το εμβόλιμο της ιστορίας (χριστούγεννα-τσόντα). Είναι που είναι πιο έντονη μυρωδιά του κρασιού στο δρόμο, πλανάται ο αέρας του καλικάντζαρου (πάντα πίστευα ότι οι καλικάντζαροι μυρίζουν παστουρμά). Είναι που τρέχω συνέχεια (σχεδόν) κι έχω βαρεθεί τις δημόσιες σχέσεις. Είναι.. πολλά είναι. Και για κάποιο λόγο, βρίσκω νόημα στη διάκριση αυτή, παρόλο που θεωρώ την αλλαγή (το δυναμικό της υπόθεσης) κατά κάποιο τρόπο αυτονόητη. Απροσδιόριστο λόγο.
Τέλος μερικών, είναι χριστούγεννα, όσο κι αν το αγνοούν μερικοί μερικοί. Επίσης, είναι καιρός να γράψω τα resolutions του 2010.
χρόνια πολλά

υγ. mindhuntress, σήκωσε το τηλ.

*

Comments

1 Response to " τη μάνα σου τη θέλω* "

cyneng said... 4.1.10

να θυμηθώ να βάλω σε διακριτή γραφή το ότι πέρισι ήπια πολύ κρασί και φέτος δεν ήπια.

Post a Comment

Type your comment

a destriped pinboard

 
May 2011 | some rights reserved